Ericsson

Ericsson har en mycket stor betydelse för Kista och är stadsdelens största arbetsgivare och har varit en maktfaktor i Kista under väldigt lång tid. Ericsson är ett av Sveriges största företag och är som bekant en leverantör av tele och datakommunikationssystem och relaterade tjänster. Ericsson är just nu världens största leverantör av mobila telekommunikationsutrustning med en marknadsandel på cirka 40%. Enormt imponerande av ett svenskt företag på en sådan tuff marknad.

Ericsson började sin långa resa redan 1876 som en verkstad för tillverkning av utrustning för telegrafer av Lars Magnus Ericsson. Sedan 2003 finns huvudkontoret i Kista och i omedelbar närhet till dessa kontor hittar du som besökare flera fina hotell. Ericsson har kontor och verksamhet i mer än 180 länder, med mer än 18000 anställda i Sverige, och även betydande närvaro i till exempel Brasilien, Kina, Finland, Indien, Irland, Italien, Ungern, Storbritannien och USA. Företaget har under lång tid varit det absolut mest populära arbetsplatsen för nyblivna ingenjörer.

Jobbar du på Ericsson gäller det att du är beredd på konstanta förändringar. Varje år köper man nya bolag som integreras i ordinarie verksamhet och allt som oftast uppstår senare övertalighet med varsel och uppsägningar som följd. Senare år har företagets fokus allt mer riktats mot USA där man har en fantastisk marknadsandel och den marknaden är just nu Ericssons största. Det är även i denna del av världen som Ericsson köpt flest bolag de senaste åren. Planerar du på att besöka Ericsson kan vi rekommendera ett besök på billigahotel.se om du är i behov av ett bra och billigt hotell nära Ericsson.
I filmen nedan får du en bra inblick i företaget Ericsson.