Kista Science Tower

Kista Science Tower i Kista, Stockholm är den näst högsta byggnaden i Sverige, med en höjd på hela 117,2 m (156 m om man räknar antennen på taket).hotell i Kista Den svarta kuben ovanpå taket är, i motsats till vissa rykten, inte avsedd att vara början av mer golv, det är toppen av hisschaktet och utrymme för elektroniken för antennen. Tornet har 33 våningar totalt, varav tre ligger under huvudentréns nivå (främst parkeringsplatser).

Kista Science Tower stod färdig år 2003. Det var den högsta skyskrapan i Sverige vid tiden men snart överträffas den av Turning Torso, som byggdes i Malmö 2005. Kista Science Tower är fortfarande den högsta kontorsbyggnaden i Skandinavien och du hittar flera hotell i direkt närhet till denna magnifika byggnad.

Hissarna i Kista Science Tower når hastigheter på hela 5-6 m/sek och slår alltså samtliga hotellhissar i landet. I bottenvåningen hittar du flera riktigt bra lunchrestauranger som varmt rekommenderas.

Byggnaden hyser flera teknik- och IT-företag och företagets gäster rekommenderas att besöka hotell via sökrutan här till höger.I Kista Science Tower anordnas en hel del konferenser varje vecka. Läs mer på reseguiden om du vill ha mer matnyttig information inför ditt besök i Kista. I denna härliga byggnad hittar du förutom en massa företag även ett par mycket trevliga lunchrestauranger så området i den här delan av Kista pulserar av liv under hela dagarna. Du hittar även ett SATS gym i huset så vill du hålla dig i fysisk form kan du även göra det här i Kista Science Tower

Vill du läsa mer om Kista Science Tower kan du göra det här.